Contact
 
Ik hoop dat je net zoveel plezier aan deze website hebt beleefd als ik had met het maken ervan. Het is een heel verhaal geworden, maar ik realiseer me dat er vast nog wel meer informatie te melden valt en er nog enkele hiaten zijn welke momenteel nog uitgezocht worden en hopelijk binnenkort op deze website kunnen worden vermeld. Mocht je zelf vragen, opmerkingen, correcties, aanbevelingen of aanvullende informatie hebben, laat me dat dan weten en neem via de E-mail contact met me op of bel me: 0575-512028. Voor een reactie kun je een stukje schrijven in het gastenboek!
 
 

Ik ben het onderzoek gestart met alle openbare aktes in Genlias te verzamelen en te verwerken in een overzicht welke uiteindelijk resulteerden in de Strookappe stamboom. Daarna ben ik vele aktes zelf gaan controleren bij o.a. het Streekarchief in Zutphen, het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, het Stadsarchief in Deventer en heb vele uren doorgebracht met de originele aktes in de kelder van het gemeentehuis van Holten en heb daaruit nog veel interessante informatie kunnen halen. Hierbij wil ik de medewerkers van genoemde instanties bedanken als ook de mensen van de De Elf Marken in Harfsen, de Heemkundevereniging in Rijssen en Bennie Peppelman van de begraafplaatsen van Gorssel en Almen. Speciale dank ook voor collega genealogen Gerrit Brilman, Jan ten Bokkel, Johan Jansen, Janny van Bree, Ron Siteur, Albert Elbertse en Aard van de Vlekkert. En in het bijzonder Jan van Langen van de Oudheidkamer Hoolt'n die mij geholpen heeft aan de oudste gegevens van de Holtense Lavarne-Strookappe geschiedenis, eerder verzameld door wijlen Herman Koopman.

 
De mooiste verhalen komen echter niet uit aktes, maar uit monden van mensen. Voor al deze informatie en de vele kopjes koffie wil ik de volgende personen bedanken: Gerritjen Koerselman, Jan Uenk, Herman Noordkamp, Betteke & Herman Brinoord, Karel & Derkje Kloppers-Nijkamp, Gerrie de Greef en Hendrik & Jannie Blankenberg uit Harfsen, Derk Jan Steging uit Gorssel, Albert & Lena Kolkman, Elsken Voordes & Gerrit Vorkink, Hanneke Jansen-Agterkamp en Herman & Johanna Klein Teeselink uit Holten, Toos Zweers uit Laren, Dineke Koeslag-Stoelhorst uit Eefde, Trudy de Beer-Stoelhorst uit Voorhout, Bart & Gerri Boenink uit Steenderen, Johan & Jannie Tempelman uit Zuna, Berend Wensink en Wim & Henny Lubberding-Schuitert uit Deventer, Jan & Hanneke Slofstra-Ligtenberg en Dina Rodriquez-Ligtenberg uit Rijssen, Gerrie & Gerrit van Kleef uit Hengelo, Gusta Arpad uit Schagen en Bert van den Berg uit Middelbeers. En nog vele anderen waaronder Anneke Swaak uit Maassluis en Jaap & Elly Swart uit Heiloo die mij ook fantastisch geholpen hebben. Voor de andere familiepagina's bedank ik met name Rikie Elburg-Volkers uit Vorden, Derkjen Aalpol en Betsie Oostenenk uit Eefde en Annie Braakhekke, Aaltje van der Meij en Hanna Veldink uit Gorssel.
 
En ten slotte wil ik iedereen van de familie Strookappe bedanken voor hun informatie en enthousiasme! Zonder iemand te kort te willen doen, bedank ik in het bijzonder Gerry en Ellen Strookappe, Jan Strokap en Jenny, Herman, Arno en Freek Strokappe en Jenny Broeksma-Verhaagen van de verre familieleden en Dine, Hanna, Hennie, Rikie, Stefie, Dé, Elsie, Kevin en Belinda van de naaste familie Strookappe. En last, but not least, Dika, Hein en Frits Strookappe met wie ik op 19 november 2006 het eerste gesprek voerde en toen zeker wist door te moeten gaan met het Strookappe verhaal wat niet verloren mag en zal gaan!
Met vriendelijke groet uit de omgeving van Harfsen,

Erwin Strookappe
   
   
   
Deze website is ook opgenomen op: Stamboomgids.nl
  Voorouders.net
  Genealogie.startkabel.nl
   
Andere interessante websites: Twents Streekarchief
  Genealogiedomein.nl
  Watwaswaar.nl
  Historische kranten